SOCIAL ISSUES EVENT #2

Human Rights | Confessing Colour– Hoe Universeel zijn Mensenrechten in de Praktijk?

Zaterdag 6 juli 2019 | Inloop 16:30 | Aanvang 17:00 | Einde 21:00

Het invoeren van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM) in 1948 heeft een wereldwijde erkenning van Mensenrechten teweeggebracht. Sindsdien zijn er ‘zwart op wit’ welgeteld 30 artikelen tot stand gekomen waarin is opgenomen hoe de mensheid op eerlijke, rechtvaardige en gelijkwaardige manieren met elkaar dient samen te leven. Op lokaal en (inter)nationaal niveau wordt hier grotendeels naar verwezen en juridisch op gesanctioneerd. Maar gelden deze rechten voor iedereen? In de praktijk treden steeds vaker berichten op over hoe deze universele mensenrechten op paradoxale wijzen worden geschonden of enkel op bepaalde groepen in de samenleving van toepassing lijken te zijn.

In samenwerking met het Migratie Museum Den Haag besteedt HUMAN RIGHTS l CONFESSING COLOUR aandacht aan de diversiteit waarop mensenrechten in de praktijk worden uitgevoerd. We bespreken in het bijzonder waarom bepaalde groepen geen beroep op de universaliteit van mensenrechten kunnen doen. Hoe toegankelijk zijn deze rechten nou echt en waarom mogen of kunnen sommige bevolkingsgroepen hier geen (volledige) beroep op doen? Welke initiatieven bestaan er om deze gelijkwaardigheid te bewaken en hoe gaan zij te werk?

Tijdens het eventkomen diverse sprekers aan het woord over hoe zij werken aan het promoten en bespreken van gelijkwaardige mensenrechten. Tijdens hun ‘Human Talks’ wordt gesproken hoe ze op basis van (eigen) ervaringen, initiatieven hebben bedacht om mensenrechtenschending tegen te gaan en het thema kritisch bespreekbaar te maken. Tijdens de pauze en borrel is er tijd om te netwerken onder het genot van drinks & bites geboden door ‘Oumami Food’.  Een mooie kans om de thema’s tijdens een informele setting verder te bespreken!

Programma & Contact

16.30 uur Inloop en foto expositie
‘The Freedom of Stories’
17.00 uur Openingswoord en welkom door Link Academy

 

17.15 – 18.15 uur Human Talk 1

Human Talk 2

Cultuur – Spoken Word

18.15 – 19.00 uur Pauze – Drinks & Bites door Oumami Food

 

19.00 – 20.00 uur Mini Workshop Human Rights

 

Human Talk 3

Cultuur – Spoken Word door Migratie Museum

20.00 – 21.00 uur  

Afsluiting & Borrel

 

Locatie:

Migratie Museum Den Haag
Hoge Zand 42
2512 EM Den Haag
www.migratie-museum.nl
Info@migratie-museum.nl
Tel: +31 (0) 85 060 2470

 

Contact

Najat el Hani – Link Academy – info@linkacademy.nl| www.linkacademy.nl | 06 81 78 75 08

Vrijwilligers:

Elles Steinvoorte | 06 83 98 62 17

Leave a Reply