Van Conflict naar Peacebuilding, hoe doe jij dat?

Sinds mensenheugenis lijkt men bezig te zijn met de thema’s ‘vrede & conflict’. Als er geen vrede is, zijn we ernaar op zoek en wanneer het lijkt te zijn bereikt ontstaat er geregeld conflict. Samenlevingen centreren zich al eeuwen op het transformeren van conflict naar vrede, oftewel: peacebuilding. Hierbij lijkt enkel één aspect zeker; het bereiken van vrede is nooit volmaakt. In het creëren van peacebuilding kan de diversiteit in aanpak op paradoxale wijze bijdragen aan een zichtbare toename van polarisatie op lokaal en globaal niveau. Steeds meer groepen en individuen lijken in het verdedigen van hun ideaalbeeld voor de samenleving, lijnrecht tegenover elkaar te staan. Hoe ga jij hiermee om? En hoe zet jij je kwaliteiten in om op jouw manier aan duurzame peacebuilding te werken?

Bij POLARIZED! kwamen de volgende inspirerende en baanbrekende sprekers aan het woord over hoe zij op positieve en creatieve wijze van conflict naar peacebuilding werken:

– Jasper & Rene / Doetank PEER
– Fabienne, Jewita & Samira / Workshop Privileges
– Mohsin Amdaouch / Mohsin op Wereldreis
– Armin Ahmadi / LGBT Asylum Support
– Mitchell Esajas / New Urban Collective & The Black Archives

 

 

 

 

 

 

Onder leiding van moderator Mohamed Mahdi spraken de ‘Peace Talkers’ over hoe zij op basis van persoonlijke ervaringen, strategieën en initiatieven polarisatie proberen tegen te gaan. Gedurende het event heeft het publiek kunnen genieten van een Spoken Work performance geboden door Godfrey Lado vanuit The Forgotten Stones. De heerlijke Food & Spices van Amal Bensalah – Stichting School Girls of Azaghar brachten de avond tot een hoger niveau en culinair genot met een sociale knipoog.

 

 

 

 

 

 

Het event werd afgesloten met een culinaire netwerkborrel om toekomstige initiatieven met elkaar te verbinden. Hierbij stonden verschillende infostands van prominente peacebuilders paraat die vertelden hoe zij aan conflict transformatie bijdroegen. Voor Kasbah Neuf was het een bijzonder event om bij te dragen aan het bouwen van conflict naar peacebuilding.

Wij zijn klaar voor het volgende Social Issues Event!